CURSO DE VITICULTURA E ENOLOXÍA 2020. BÁSICO E AVANZADO
¿Queres aprender sobre viticultura e fruticultura na Reserva de Biosfera Mariñas Coruñesas e Terras do Mandeo?
Acude aos cursos que organiza a Fundación Juana de Vega en colaboración co Centro de Formación e Experimentación Agroforestal de Guísamo.
As inscricións deberán realizarse antes do 7 de febreiro: Aquí
Se precisades máis información: Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo.. Telf.: 981654337
Curso básico:
Obxectivos
A realización do curso terá compoñente teórica en aula e prácticas en leira. Un dos obxectivos a conseguir é a realización práctica de todas as operacións necesarias para a implantación, mantemento de leiras de viñedo e procesos de elaboración, principalmente adaptado á comarca que abarca os viños da Terra de Betanzos.
Para poder conseguir estes obxectivos, eminentemente prácticos, a ejecución do curso terá carácter discontinuo, comprendendo devandito período desde o mes de febreiro ata finais do mes de decembro. Para a ejecución práctica de todas estas operacións o Centro dispón dunha leira experimental para a realización das mesmas.
Para adaptar as prácticas ao ciclo vegetativo executaremos o programa de xeito coordinada coas actividades a realizar nas leiras experimentais.
O proceso de elaboración executarase de xeito coordinada coas actividades a realizar na bodega.
Actividades
Demostracións: de poda, de sistemas de instalación, de laboreo, elaboración de viños e cata, etc.
Prácticas: de poda, de enxerto, de atado, de instalación, de laboratorio, de bodega e de cata, etc.
Visita a unha leira e bodega dunha comarca vitivinícola galega.
Duración do curso: 100 horas (febreiro- decembro)
Número de prazas: 24
Prezo: 170 euros
Curso avanzado:
Obxectivos
O fin do curso proposto é permitir ó alumnado a realización total das actividades necesarias, tanto en campo como en adega, para a obtención dunha uva de calidade e a súa posterior transformación de forma autónoma mediante a supervisión e control dun titor. Este modelo obriga ó alumno a participar activamente para lograr o obxectivo reseñado, ó mesmo tempo que pon en práctica os coñecementos que adquiriu no curso de iniciación á viticultura e enoloxía.
Para lograr o obxectivo final da elaboración dun viño de calidade non se pode establecer un calendario pechado de actividades xa que cada ano as condicións específicas obrígannos a tomar decisións oportunas; desto deducimos que o calendario terá cambios. Para facilitar o traballo de execución práctica formaranse equipos de dúas persoas.
Ademais das clases prácticas e teóricas asignarase durante unha campaña completa, a cada parella, un número de plantas de vide, da finca do CFEA, suficientes para a produción dunha microvinificación.
O viño obtido de dita microvinificación será propiedade do alumno/a reservándose o centro 4 litros para a realización da cata de fin de curso.
Requisitos
Para a realización deste curso é preciso ter realizado formación específica en ditas materias. (2º Curso do CS de Paisaxismo e Medio Rural e titulados no mesmo ou técnicos superiores da rama agraria, técnicos en Aceite de Oliva e Viños ou titulados universitarios da rama agraria, así como os alumnos dos cursos de nivel básico realizados en edicións anteriores)
Duración do curso: 60 horas (Febreiro- Decembro)
Número de prazas: 24
Prezo: 130 euros